Chci zbavit Valašské Meziříčí nevkusných reklamních poutačů, říká nový městský architekt

11. listopad 2021

Valašské Meziříčí má nového městského architekta. Pozici získal ateliér architektů Chybík a Krištof z Brna. Jedna z prvních věcí, na které se chce zaměřit, je zbavení historického centra  takzvaného vizuálního smogu.

Valašské Meziříčí si vybralo městského architekta. Řešení je ale poněkud nezvyklé. Nestal se jím totiž jeden konkrétní odborník, ale světově uznávaný ateliér architektů Chybík-Krištof z Brna.

Město dosud vlastního architekta nemělo. S ateliérem Chybík-Krištof, se kterým mělo už dobrou zkušenost při práci na architektonické studii Tržnice Valmez, uzavřelo čtyřletou smlouvu, s rozsahem činnosti na 58 hodin měsíčně.

Ondřej Chybík spolu s kolegy navštívili Valašské Meziříčí v závěru září a osobně si je projeli na kolech. Mimo jiné doporučil zaměřit se detailněji na problematiku vizuálního smogu v ulicích, tedy nevzhledných reklam a panelů.

Architekt Chybík i starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek z hnutí ANO přijali pozvání do Českého rozhlasu Zlín. Rozhovor s nimi vám nabízíme v záznamu.

autoři: Andrea Kratinová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související