Cestující chtěl vyhodit revizora z trolejbusu. Neměl jízdenku, byl opilý a agresivní

10. leden 2020 12:28

U dalšího napadení revizora zlínského dopravního podniku museli zasahovat městští strážníci. Incident se odehrál v neděli v místní části Zálešná.

Bez jízdenky, opilý a navíc agresivní na revizora byl v neděli jeden z cestujících MHD ve Zlíně. „Krátce po devatenácté hodině přijala městská policie žádost revizora Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice o ověření totožnosti cestujícího, který neměl platný jízdní doklad. O několik minut později se jeho volání na linku 156 opakovalo, kdy operačnímu důstojníkovi sdělil, že došlo k jeho napadení,“ popsal mluvčí Městské policie Zlín Pavel Janík.

Čtěte také

Hlídka, která vzápětí dorazila na místo incidentu, zjistila, že podezřelým z protiprávního jednání je 36letý muž ze Zlína.

„Ten nejenže odmítl předložit revizorovi platnou jízdenku, ale navíc uvnitř trolejbusu konzumoval alkohol. Když jej revizor upozornil, že je v MHD zakázána konzumace alkoholu, se na něj cestující obořil nejhrubšími nadávkami a dokonce ho uchopil za paži a snažil se jej vytlačit z vozu ven,“ uvedl mluvčí.

To se již ale do situace vložil další zaměstnanec přepravce a po chvíli také strážníci. Orientační vyšetření následně prokázalo, že v organizmu agresivního cestujícího je více než 1 promile alkoholu. „Vedle postihu za porušení přepravního řádu jej nyní čeká také řízení o přestupku proti občanskému soužití, na který pamatuje zákon o některých přestupcích až dvacetitisícovou pokutou,“ dodal Janík.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související