Cesta z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm bude bezpečnější, silničáři připravují přestavbu tří nebezpečných křižovatek

17. březen 2023 12:30

Křižovatky v Zašové, Rožnově pod Radhoštěm a u Stříteže nad Bečvou na Vsetínsku budou bezpečnější. Krajští silničáři ve spolupráci s obcemi a Správou železnic připravují přestavbu tří nebezpečných křižovatek na trase.

V Rožnově pod Radhoštěm začne ještě letos Správa železnic s úpravou křižovatky na výjezdu z bývalého areálu Tesly. Stavět se bude i v Zašové, kde je problematické odbočování do obce, výjezd na hlavní tah a železniční trať. Proměna křižovatky bude trvat přibližně dva roky.

Podobně nebezpečná je i křižovatka ve Stříteži nad Bečvou, která leží mezi Zubřím a Zašovou. Silničáři už se chtěli pustit do její přeměny, narazili ale na legislativní překážky v podobě ochranného pásma tamního vodního zdroje.

To, že se komplikované rekonstrukce vyplatí, dokládá opravená křižovatka v Zubří. Silničáři přitom tehdy museli posunout velkou část koryta Rožnovské Bečvy.

Spustit audio

Související