Byla to super podívání. Šárka Pančochová se nedostala do finále, nevylučuje účast na olympiádě za čtyři roky

19. únor 2018

Šárka Pančochová nepostoupila při olympijské premiéře disciplíny Big Air z dnešní kvalifikace do pátečního finále.

Pátá žena z prosincového závodu Světového poháru v Mönchengladbachu Pančochová obsadila devatenácté místo, olympijská debutantka Vojáčková byla v Pchjongčchangu poslední šestadvacátá.

"Musím říct, že to bylo super. Jsem fakt ráda, že se holčičí snowboarding konečně ukázal v dobrém světle a bez větru. Byla to obrovská show. Jsem trošičku zklamaná, že se mi nepodařilo odjet trik, který jsem chtěla, protože by se mi určitě podařilo dostat se do TOP 12. Ale takhle to někdy je. Všichni se tady „pushovali“ (tlačili) nad své limity. Bylo to super, bylo to parádní podívání," řekla Radiožurnálu rodačka z Uherského Brodu Pančochová.

"Jela jsem na jistotu, jen jsem chtěla letět trošku dál. Myslím si, že bych dostala o něco lepší body, ale pak všichni začali odjíždět devítistovky a 1080, tak nebyla jiná možnost. U prvního kola člověk nikdy neví. Dá si něco, co odjede, aby se u toho dobře cítil, a potom se snaží nastavovat," dodala.

pancochova_sarka_ve__180212-071715_vman_0.jpg

Sedmadvacetiletá Pančochová se v Koreji představila podruhé týden po šestnáctém místě ve slopestylu. Více se jí vydařila první kvalifikační jízda, v níž dostala za čistý skok s nižší obtížností 65,50 bodu a byla šestnáctá. V druhém kole chtěla zaútočit na postupovou dvanáctku, ale upadla a v pořadí si pohoršila.

Při třetí účasti pod pěti kruhy tak vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011 nevylepšila svůj nejlepší olympijský výsledek, jímž zůstane páté místo ze slopestylu ze Soči. "Máme plány po olympiádě začít zase trénovat. Potřebuju se zlepšit," řekla sedmadvacetiletá Pančochová, jež by teoreticky mohla startovat i za čtyři roky v Pekingu. "Když se budu cítit dobře a budu dobře jezdit, ta proč ne."

Související