Budete ohromeni barokní krásou a nebeským koláčem. Web americké CNN láká do Kroměříže

Cestovatelská část zpravodajského serveru americké televize CNN zařadila Kroměříž mezi jedenáct nejkrásnějších míst v České republice.

Televize CNN vysílá pro téměř miliardu lidí ve 200 zemích. A její cestovatelský kanál na Facebooku sleduje přes jeden milion návštěvníků.

„Server oceňuje především obě zahrady a také architektonické památky,“ řekl kroměřížský starosta Jaroslav Němec z hnutí ANO.

Kroměříž CNN označila za barokní perlu. „Město Kroměříž, které se nachází na východě země, je jedním z nejkrásnějších míst, kde můžete zažít tento nádherný architektonický styl,“ uvedli autoři seznamu jedenácti nejkrásnějších míst.

CNN doporučuje navštívit Květnou zahradu, která je součástí místního zámeckého areálu. Barokní zahrada plná dokonalých geometrických tvarů, rozmanitých soch, fontán a příjemných kolonád je na seznamu UNESCO.

Kroměřížský zámek

A autor, blogger zaměřující se na střední Evropu Pavlo Fedykovych, doporučuje k návštěvě kavárnu Velo Cafe. „Tam si můžete dopřát skvělou kávu a nebeský tvarohový koláč,“ uvedl.

Druhé největší město v České republice, Brno, je podle CNN živým a moderním místem díky velké studentské komunitě. Autor vyzdvihuje také jeho rozmanitou architekturu, kdy je na ulicích možné sledovat jak gotické, barokní a secesní budovy, tak i funkcionalistické domy.

Moravské tipy jsou zaměřeny i na Olomouc, kterou server označuje za nejvíce podceňované české město nedotčené masovou turistikou.

CNN o Kroměříži
autoři: pes , Tomáš Fránek

Související