Bublání a pištění s uzeným tofu
Recept na starodávné anglické jídlo zazněl v Apetýtu s Věrou Hotařovou ve čtvrtek 9. ledna.
Suroviny:
450 g vařených brambor, 2 pórky, 8 lžic oleje, 225 g kapusty, 1 stroužek česneku, 225 g uzeného tofu, sůl, pepř - čerstvě drcený, pórek na ozdobu
Příprava:
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Pak je scedíme a rozmícháme. V jiném hrnci 5 minut blanšírujeme v horké vodě nastrouhanou kapustu, okapeme ji a přidáme do brambor.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme lisovaný česnek a najemno nasekaný pórek. 2 - 3 minuty restujeme a vmícháme do brambor s kapustou. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něho připravenou hmotu.
Smažíme asi 10 minut na středním ohni, až je spodní strana do zlatohněda. Placku opatrně obrátíme a pokračujeme ve smažení i na druhé straně. Podáváme ozdobené pórkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.