Brněnský soud rozplétá podvod, z něhož je podezřelý bývalý policista

7. září 2011

Jeden z členů, a možná i klíčová postava takzvané policejní mafie, Miloš Almasy stanul ve středu před Městským soudem v Brně. Spolu s dalším bývalým policistou Romanem Veleckým měl Almasy vylákat z podnikatelky více než čtvrt miliónu korun.

Vše se odehrálo v roce 2009. Ženě vyšetřované pro daňové úniky slibovali, že za patřičný obnos přesvědčí vyšetřovatelku, aby její stíhání zastavila. To se skutečně stalo, ale později bylo vyšetřování opět obnoveno, a podnikatelka začala Almasyho podezírat, že lže.

„Proto žena následující komunikaci s ním tajně nahrála a pak vše ohlásila,“ líčí státní zástupce Jan Petrásek. Ve středu vypovídala před soudem a není možné vyloučit, že nakonec nebude pro dávání úplatků sama obžalována. Asi proto také na mnoho otázek odpovídala, že se už nepamatuje. „Nějaké bližší časové údaje žádné, odkazuje se jen na jakési protokoly, které jsou podle mě zčásti nepoužitelné jako důkaz,“ uvedl Petr Stoklas, jeden z obhájců obžalovaných.

Inspekce prověřovala také kriminalistku, pro kterou údajně úplatky žádali. Nepodařilo se ale prokázat, že o jejich aktivitách věděla. Za podvod oběma mužům hrozí až tři roky za mřížemi. Soud bude pokračovat v říjnu.

Spustit audio