Brněnské studio České televize připravilo na rok 2007 několik nových pořadů

6. leden 2007

Zasahují do oblastí od zpravodajství, přes soutěž pro děti až po umění.

První novinkou, se kterou se už diváci mohli seznámit, je magazín Adresa střední Evropa. Vysílá se na ČT 24 a mapuje aktuální události v zemích střední Evropy. Cílem je hledat společný kontext, upřesnil šéfredaktor zpravodajství Roman Ondrůj: "Pro diváka to bude zajímavé z toho důvodu, že se snažíme brát témata, která hýbou danými zeměmi střední Evropy a zasazovat je do nějakého společného celkového kontextu. To znamená, pokud se bavíme o tom, že v Maďarsku by mělo být placené zdravotnictví, tak se snažíme ukázat, jak to bylo na Slovensku, kde už to zavedli, jak je to v Rakousku či v Polsku, aby divák dostal jakýsi kompletní přehled. Myslíme si totiž, že nežijeme jenom na Moravě, ale že jsme ovlivňováni mnohem širším prostorem, a to právě prostorem střední Evropy."

Redakce zpravodajství se pak bude podílet i na vysílání pořadu Sama doma, který z Brna odbaví dvakrát do měsíce. Od ledna 2007 pak ČT Brno připravuje také nový týdeník věnovaný zdravému životnímu stylu V kondici. Na ten se můžete těšit každou sobotu ve 12:50. No a neděle, ta bude ve znamení poezie, doplnil informace autor pořadu Česko jedna báseň, Marek Hlavica: "V každém pořadu vždy zúčastněný básník zarecituje 3 básně. Jednu svou, jednu svého předchůdce, kterého považuje za klasika, kterého si váží a z něhož vychází a třetí - básníka, kterého považuje za svého nástupce nebo představitele nastupující generace básníků, za nějakého budoucího Seiferta, Skácela, Hrubína."

V pondělí pak odstartuje nová soutěž pro děti Věříš si? a na 28.ledna je připraven první díl noční talk show s lidmi, kteří sledují dění v České republice, ale s jistým odstupem. Pořad Noční safari by ale měl mít, podle dramaturgyně Kamily Zlatuškové, poněkud netradiční podobu: "Talk show jsme chtěli oživit tím, že bychom chtěli využít televize jako audiovizuálního média, takže maximálně využít obrazu. To znamená dotáčky, archivy, fotografie, tak aby ten divák z toho, že se dívá na televizi a ne, poslouchá rozhlasovou diskusi, měl co nejvíc."

Spustit audio