Brněnské občanské sdružení LOGO má konečně bezbariérový přístup pro své klienty

17. duben 2006

Brněnské občanské sdružení LOGO, zaměřené na léčbu pacientů s poruchami komunikace, může rozšířit okruh lidí, kterým se snaží pomoci. V rámci projektu "Mluvit bez obav" se jim podařilo získat tři sta tisíc na pořízení plošiny, která zpřístupní lůžkové oddělení kliniky i pro pohybově postižené.

Vybudování bezbariérového přístupu bylo nezbytné pro poskytování služeb širokému spektru klientů. "A to zejména lidem, kteří kromě závažných poruch komunikace trpí i závažnými poruchami hybnosti a jsou upoutáni na invalidní vozík, popřípadě musí chodit o berlích," říká ředitelka sdružení LOGO Eva Neubauerová.

Lidé, kteří trpí kombinovanými vadami a nemohou se pohybovat, tvoří zhruba pětinu klientů brněnského občanského sdružení LOGO, což je zhruba sto padesát klientů ročně. "Dříve jsme situaci řešili tak, že jsme museli přijímání klientů se závažnými pohybovými vadami na lůžkovou část omezit, protože to nebylo možné. Měli jsme zde zatím jen dětské klienty, což jsou zejména děti po dětské mozkové obrně, které nejsou schopny chodit," popisuje ředitelka sdružení LOGO Eva Neubauerová.

Vybudování plošiny je součástí velkého projektu "Mluvit bez obav", jehož cílem je pomoci lidem, kteří trpí závažnými poruchami komunikace i poruchami hybnosti. "Pojí se s ním veřejná sbírka a projekt dárcovské smsky, kterou máme spuštěnou už od ledna letošního roku. Z prostředků, které se nám podařilo získat, byla jednak zakoupena a instalována tato schodišťová plošina a dále bude následně rekonstruována a vybavena nová rehabilitačně terapeutická místnost," doplňuje Eva Neubauerová.

Spustit audio