Bramboráky s tvarohem
Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 8. listopadu.
Suroviny:
400 g brambor, 2 vejce, 250 g Lučiny nebo tvarohu, 200 g kompotového (nebo čerstvého) ovoce, balíček vanilkového cukru, strouhanka, cukr, sůl, olej
Postup:
Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Šťávu slijeme. Vmícháme vejce, osolíme, přidáme strouhanku, vypracujeme těsto. Z něho pak na oleji upečeme malé bramboráčky. Můžeme je péct také v troubě. Z těsta děláme na horký plech hromádky a rozetřeme je na placičky. Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, až okraje zrůžoví.
Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme na malé kostičky nakrájené ovoce a navršíme na bramboráčky. Podáváme teplé i studené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.