Bramboráky s tvarohem

Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 8. listopadu.

Suroviny:
400 g brambor, 2 vejce, 250 g Lučiny nebo tvarohu, 200 g kompotového (nebo čerstvého) ovoce, balíček vanilkového cukru, strouhanka, cukr, sůl, olej

Postup:
Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Šťávu slijeme. Vmícháme vejce, osolíme, přidáme strouhanku, vypracujeme těsto. Z něho pak na oleji upečeme malé bramboráčky. Můžeme je péct také v troubě. Z těsta děláme na horký plech hromádky a rozetřeme je na placičky. Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, až okraje zrůžoví.
Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme na malé kostičky nakrájené ovoce a navršíme na bramboráčky. Podáváme teplé i studené.