Bramboračka

I dnes zavítáme s apetýtovými recepty do velké rodiny... tentokrát za receptem na bramboračku.

Budete potřebovat:

  • 1 máslo
  • 1 sáček mražené zeleniny / čerstvé sezónní zeleniny
  • 10 středních brambor
  • hladkou mouku

Postup:

  1. Do hrnce dáme máslo, rozpustíme a přisypáváme mouku, až uděláme tmavší jíšku.
  2. Dále do hrnce nasypeme zeleninu a na kostky nakrájené brambory.
  3. Dochutíme troškou soli, případně dochucovadlem bez glutamátu, zalijeme vodou a vaříme.
  4. Jakmile máme brambory měkké, necháme bramboračku ještě asi 10 minut vařit.
  5. Nakonec přidáme hrst drcené majoránky.
zdroj: Libuše Kvapilová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.