Bramboračka
I dnes zavítáme s apetýtovými recepty do velké rodiny... tentokrát za receptem na bramboračku.
Budete potřebovat:
- 1 máslo
- 1 sáček mražené zeleniny / čerstvé sezónní zeleniny
- 10 středních brambor
- hladkou mouku
Postup:
- Do hrnce dáme máslo, rozpustíme a přisypáváme mouku, až uděláme tmavší jíšku.
- Dále do hrnce nasypeme zeleninu a na kostky nakrájené brambory.
- Dochutíme troškou soli, případně dochucovadlem bez glutamátu, zalijeme vodou a vaříme.
- Jakmile máme brambory měkké, necháme bramboračku ještě asi 10 minut vařit.
- Nakonec přidáme hrst drcené majoránky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.