Bojovníci ve Zlíně, umělci ve Zvonici, poježdění v Rajnochovicích a folklor ve Fryštáku. Víkend v kraji můžete strávit aktivně

Nabídka akcí na víkend je znovu bohatá.

Pátek, 12. října 2018

Městské divadlo Zlín - 10.00 hod. - veřejná generálka brilantní senior komedie „Upokojenkyně“ v režii Petra Michálka

19.00 hod. - komedie za všechny prachy „Drahá legrace“ Francise Vebera, slavného scenáristy a stvořitele dnes již legendární komediální postavy Francoise Pignona.

19.00 hod. - v šatně orchestru – „Panický kabaret“ v podání Divadla Mandragora - studentské scény Zlínské soukromé vyšší odborné školy umění v režii Jana Antonína Pitínského.

19.00 hod. - Slovácké divadlo v prostorách základní školy UNESCO v Uherském Hradišti - Bystrá komedie jednoho z nejhranějších německých dramatiků Lutze Hübnera „Úča musí pryč“.   

V pátek 12. října se v Muzeu J. A. Komenského v Uherském Brodě uskuteční od 17:00 přednáška na téma Shakespearovy hrdinky. Prof. Martin Hilský pojedná o nejvýraznějších ženských postavách tohoto autora.

V pátek vyvrcholí letošní jubilejní, padesátý ročník festivalu Kroměřížské hudební léto pěveckým recitálem Lucie Bílé, která vystoupí v Divadelním sále Domu kultury od 19 hodin s klavírním doprovodem skladatele Petra Maláska.

Víkend, 13. a 14. října 2018

Společnost pro obnovu Rajnochovické lesní železnice pořádá o víkendu tradiční Podzimní poježdění. Po oba dva dny od 9 do 17 hodin se můžete těšit na svezení vláčkem, taženým lokomotivami po trati dlouhé cca 200 metrů a  v areálu  železničky také na stezku poznání.

Na kroměřížském výstavišti se uskuteční mimořádná výstava Floria Podzim – Dušičky. Návštěvníci se kromě tradičního podzimního prodeje ovocných stromů či smutečních věnců mohou těšit na unikátní expozici „Umění se rozloučit a vzpomínat“, dále na expozici tradičního ovoce a zeleniny „Hanácký statek a produkty“ s označením Regionální potravina.

Sobota, 13. října 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. - senior komedie „Upokojenkyně“ v režii Petra Michálka.

Slovácké divadlo, 19.00 hod. - drama Josefa Kajetána Tyla „Fidlovačka“

Po třech letech se Zlín dočká další Noci bojových umění. A návštěvníci sportovní haly Euronics, kde se akce 13. října od 16 hodin uskuteční, se mají na co těšit.Hlavními hvězdami programu budou mniši z kláštera Šaou ling. Na Noci bojových umění se představí hned sedm mistrů světa.

Můžete navštívit vernisáž výstavy  "Žijeme na jedné planetě" ve foyer Malé scény ve Zlíně.  Výstava dává možnost nahlédnout do života dětí, dospívajících a dospělých osob s poruchami autistického spektra a jejich rodin. Začátek vernisáže je v 16:30 hod.  V 17 hodin bude následovat premiéra divadelního představení "Nesahat", které je společným projektem inkluzivního divadla Tyátr ModroDiv a moskevského souboru.

Ve Velkých Karlovicích je na sobotu připravena akce pro rodiny s dětmi. V parku Razulák se uskuteční Podzimní kouzlení s tvořením, doprovodným programem a závěrečnou stezkou odvahy.

V sobotu zve oblíbená Zvonice na Soláni na Vsetínsku na XIII. Valašský salón. Salon valašských výtvarných umělců začne v 15 hodin.  

Valašský soubor Kašava zve na 85. besedu u cimbálu s názvem Tance nejen lašské aneb Zase ten Janáček, ale trochu jinak… Uskuteční se v sobotu 13. října v 19:30 v Kulturním domě ve Fryštáku.

Letošní „úrodu z polí, zahrad a sadů“ představí od soboty Valašské muzeum  v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm v rámci výstavy Valašský hortikomplex.  Výstavu ovoce, zeleniny, obilovin a dalších plodin si budete moct prohlédnout v prostorách Janíkovy stodoly v Dřevěném městečku až do 21. října 2018.

Neděle, 14. října 2018

Muzeum regionu Valašsko zve do vsetínského zámku na vernisáž výstavy výtvarnice Kornelie Němečkové, která si zejména svými vystřihovánkami vytvořila mimořádné postavení na výtvarné scéně České republiky. Výstava představí výběr z poetické tvorby umělkyně. Najdete zde papírové vystřihovánky, podmalby a textilní obrazy technikou aradecor vytvořené od 60. do 70. let minulého století až po současnost. Vernisáž začíná v 15 hodin v Mramorovém sále zámku. Výstavu můžete navštívit až do 20. ledna 2019.

V neděli  v 18.00 hod. se v kostele sv. Mořice v Kroměříži koná další z koncertů 16. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Harmonia Moraviae 2018. Díla Antonína Dvořáka představí Filharmonie Bohuslava Martinů a Český filharmonický sbor Brno.

Související