Běžná výuka na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně vydržela jen dva dny

Studenti zlínské univerzity přechází  od středy na distanční výuku. Začali také pomáhat hygienikům s trasováním.

Nové mimořádné opatření nařídila v úterý 22. září Krajská hygienická stanice Zlínského kraje. Krátce po začátku semestru přechází výuka na všech fakultách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně na distanční formu. Nařízení platí od středy 23. září do 31. října. Na univerzitě letos studuje 10.201 studentů.

Čtěte také

Hygienici na území okresů Zlín, Uherské Hradiště a Kroměříž zakázali osobní přítomnost studentů na výuce při studiu na vysoké škole. Zákaz se však nevztahuje na individuální návštěvy knihoven a studoven, individuální konzultace, zkoušení za přítomnosti nejvíce deseti osob, laboratorní, experimentální a uměleckou práci do 15 osob a klinickou a praktickou výuku a praxi.

"Je to nepříjemná situace, ale plně respektujeme toto nařízení. Uděláme vše pro to, abychom zajistili kvalitní výuku. Přejdeme na on-line formu, na kterou jsme plně připraveni," uvedl rektor UTB Vladimír Sedlařík.

Krizové call centrum v univerzitní knihovně

Hygienici se s univerzitou dohodli také na pomoci ze strany studentů, kteří budou trasovat kontaktní osoby pozitivních případů. Univerzita proto zřídila krizové call centrum v univerzitní knihovně. Na této akci se budou podílet desítky studentů.

„Do práce v call centru jsou zapojeni studenti všech fakult univerzity. Každodenně budou pracovat ve dvou směnách včetně víkendů. Velmi si cením toho, že studenti neváhali a byli ochotni se ihned zapojit do práce," uvedl rektor UTB Vladimír Sedlařík. Call centrum začalo fungovat dnes (úterý) dopoledne, ihned poté, co byli studenti proškoleni.

"Toto je mimořádná pomoc, které si nesmírně vážíme, je to přínosem pro celý Zlínský kraj. Pracovníci hygienických stanic jsou už totiž maximálně vytíženi, a tuto pomoc proto velmi vítáme," řekla ředitelka KHS Zlínského kraje Eva Sedláčková.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související