Bez pomoci dobrovolníků se neobejdeme, hlásí sociální zařízení ve Zlínském kraji

3. prosinec 2021 12:20

Koronavirus začíná komplikovat provoz sociálních služeb ve Zlínském kraji. Aktuálně se nákazy vyskytují ve čtyřiašedesáti zařízeních a chybí personál.

Sociální zařízení ve Zlínském kraji se potýkají s nedostatkem personálu. Hledají proto dobrovolníky nebo pracovníky v sociálních službách. S nedostatkem personálu se potýkají například ve vsetínské Jasence, Centru Zahrada v Bystřici pod Hostýnem nebo v kroměřížské Barborce. Podle zástupců kraje by se tyto domovy bez pomoci studentů a dobrovolníků dostaly do velkých problémů se zajišťováním péče. 

Hledají se dobrovolníci

S nedostatkem personálu se nejvíce potýkají sociální zařízení na Vsetínsku. Český červený kříž proto hledá dobrovolníky nebo pracovníky na pomoc v přímé péči o klienty, v kuchyni i v administrativě.

12 dobrovolníků teď potřebuje Domov pro seniory v Rožnově pod Radhoštěm. Kvůli nemoci covid je v pracovní neschopnosti asi třicet ze 112 zaměstanců, nejvíce chybí pečovatelky. Lidé se mohou přihlásit přes Sociální služby Vsetín nebo přímo v rožnovském sídle těchto služeb.

Pracovníky hledají i Domovy pro seniory Vsetín a Valašské Meziříčí. Pokud chtějí lidé pomoci, mohou se zaregistrovat na stránkách Českého červeného kříže nebo přímo vedení tohoto zařízení.

Spustit audio

Související