Aspoň něco. Otrokovický Continental Barum zahájil znovu výrobu, zatím omezeně

14. duben 2020 15:36

V tomto týdnu se však bude vyrábět jen velmi omezeně, půjde asi o desetinu výroby osobních plášťů

Otrokovický výrobce pneumatik Continental Barum dnes po mimořádné odstávce opět zahájil výrobu. V tomto týdnu se však bude vyrábět jen velmi omezeně, půjde asi o desetinu výroby osobních plášťů, řekla mluvčí společnosti Regina Feiferlíková.

Continental Barum je největším zaměstnavatelem ve Zlínském kraji, pracuje v něm asi 5100 lidí. Kvůli pandemii koronaviru továrna stála o víkendu 21. a 22. března, poté se vyrábělo v omezeném režimu a od 28. března do Velikonoc byla mimořádná odstávka.

Čtěte také

"Dnes se výroba opět rozjela, ale velmi omezeně. O nadcházejícím víkendu bude opět stát, v příštím týdnu pojedeme také omezeně, ale výroby osobních plášťů bude o něco více a začnou se vyrábět i nákladní pláště, ale stále v omezeném režimu," uvedla Feiferlíková.

Další nárůst výroby bude závislý na požadavcích od zákazníků. "Bude záležet na aktuální situaci. Jsme závisí na našich odběratelích, nejen z Česka, ale i ze zahraničí," uvedla mluvčí.

Vyrábět se bude ve třech směnách. "Máme zavedena opatření, aby se lidé z různých směn nekumulovali na jednom místě, například v šatnách a jídelnách. Samozřejmě platí již dříve přijatá preventivní opatření pro dodržování hygieny, odstupu a zákazu návštěv," uvedla Feiferlíková.

Při odstávce se dezinfikovaly společné prostory v závodě, zaměstnanci po odstávce dostanou vitamíny pro posílení imunity a dezinfekční gely na ruce.

Část zaměstnanců podle mluvčí zřejmě zůstane doma, jejich počet není ještě jasný. Společnost se však nyní nechystá zaměstnance propouštět, zažádala o státní podporu zaměstnanosti v programu Antivirus.

Spustit audio

Související