Apetýt z mlýna v Kopané ve Frenštátě, kde melou Šmajstrlovi pohanku už po pět generací

Zdeněk Šmajstrla
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Zdeněk Šmajstrla

V mlýně jsou dodnes k vidění řičice, čtvrtky, žerna, slaměnky i historické stroje. Se čtvrtým z generace mlynářů Zdeňkem Šmajstrlou přímo v mlýně natáčela Andrea Kratinová.

Pohankový mlýn na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm stojí téměř sto šedesát let. Zdeněk Šmajstrla se svým synem jsou už čtvrtou a pátou generací rodu pohankových mlynářů. Jak to v takovém pohankovém mlýně vypadá, to si můžete poslechnout ze záznamu díky speciálnímu Apetýtu, který právě tam natočila moderátorka Andrea Kratinová.

Spustit audio

Související