Zlínskou Barum Rally předčasně ukončila tragická smrt diváka

Letošní ročník Barum Czech Rally ukončila tragédie. Vůz pilota Václava Kopáčka vletěl po havárii mezi diváky a srazil dva z nich. Jeden nehodu nepřežil.

Tragickou nehodu samozřejmě vyšetřují policisté. Jak doplnil hlavní lékař soutěže Lubomír Nečas, automobil havaroval v rovinatém úseku na třinácté rychlostní zkoušce. „Naše sanitka byla na místě do pěti minut,“ dodal Nečas, „pacient byl ale už mrtvý.“

„V současné chvíli je obtížné hledat chybu, je to tragická událost,“ uvedl zástupce Federace automobilových sportů Josef Pátl, „místo je zdánlivě bezpečné, nachází se na vnitřní straně zatáčky. Nemůžeme vyloučit ani technickou příčinu.“

Už včerejší etapu Barum Czech Rally zasáhly dvě nehody. Ty se naštěstí ale obešly bez vážnějších následků.

První nehodu způsobil veterán Lancia maďarské posádky při vloženém závodu historických vozidel. Řidiči se podle jeho slov zablokovala kola a při průjezdu Slušovicemi narazil do prodejního stánku.

Až na jednu divačku stačili všichni uskočit. Šestadvacetiletou Maďarku odvezli s podezřením na zranění pánve do nemocnice. Jak se nakonec ukázalo, náraz jí způsobil jen pohmožděniny.

Při rychlostní zkoušce na Pindule pak Dacia pilota Fišera narazila do stromu. Jak potvrdilo vedení závodu, i jemu se až na lehký otřes mozku nic nestalo.

autor: rv
Spustit audio