Zlín vytipoval lokality pro záchytná parkoviště

Parkoviště by měla být vybudována ve Fryštácké ulici u místní části Kostelec, ve Štefánikově ulici u Malé scény a na Příluku u průmyslové zóny.

Na Příluku by se podle primátora Jiřího Korce z hnutí ANO mohlo stavět v roce 2023, u dalších dvou míst město ověří reálnost stavby.

Parkoviště na Příluku by mělo pojmout 130 až 140 vozidel, jeho výstavba souvisí s chystaným silničním napojením tamní průmyslové zóny. Předpokládaná cena je 20 milionů korun.

Ve Fryštácké ulici by parkoviště mělo souviset s budoucí výstavbou dálničního přivaděče od města Fryšták, návaznost by mělo mít i na cyklostezku a linky MHD. Kapacita parkoviště by měla být 150 míst s možností následného rozšíření až asi do 500 míst. Nemělo by chybět místo pro jízdní kola i stanoviště pro elektromobily. Pozemek však ještě není v majetku města.

Ve Štefánikově ulici by se pro parkoviště s kapacitou asi 150 míst mohla využít plocha pod Malou scénou, kde i nyní parkuje řada automobilů. Tamní zelená plocha by měla být zachována, parkoviště by mohlo být podzemní nebo mít zelenou střechu.

"Pro parkoviště na ulici Fryštácká a na ulici Štefánikova u Malé scény se nyní zpracovává dokumentace pro územní rozhodnutí," uvedl mluvčí města Tomáš Melzer.

Funkci odstavného parkoviště nyní ve Zlíně plní plocha pod sportovní halou. Ta by se v budoucnu měla upravit, počítá se tam však se zachováním parkování, možností je vybudování parkovacích domů.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související