Zápas roku o udržení ligy. Slovácko hostí Zlín, čeká se urputný boj na hřišti a plný stadion

Ve fotbalové lize je o víkendu na programu předposlední kolo a jistotu záchrany stále ještě nemá šest týmů. Patří mezi ně i Slovácko a Zlín.

Oba zástupci kraje se utkají ve 29. kole spolu v tradičním derby, o kterém se vzhledem k postavení obou soupeřů v tabulce mluví jako o zápasu sezony.

Oba týmy ještě nejsou zachráněny. Jistotu udržení znamená bod pro Slovácko, Zlín si účast v příštím ročníku bez ohledu na další zápasy zajistí jenom vítězstvím.

Slovácko může spoléhat na pevnou obranu, v poslední šesti zápasech dostalo jenom jeden gól. „Střílet, střílet a všechno dorážet. Musíme tím zápasem žít. Hraje se o krále kraje,“ říká zlínský útočník Lukáš Železník.

Zlín jede na Slovácko

Hru na remízu trenér Slovácka Michal Kordula ale nepřipouští. Čeká velkou bitvu. „Bude to bratrovražedné,“ říká trenér Kordula.

Do Uherského Hradiště přijedou podle policie stovky příznivců Zlína. Není vyloučeno, že Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty bude vyprodaný.

"V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než 100 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté a členové antikonfliktního týmu. Pořádek budou v neposlední řadě zajišťovat i strážníci Městské policie Uherské Hradiště a pracovníci bezpečnostní agentury," uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policejní hlídky budou monitorovat i příjezd fanoušků a jejich přesun na stadion. Před vstupem do hlediště musejí návštěvníci počítat s důkladnými kontrolami. V okolí stadionu lze očekávat také komplikace v dopravě.

autoři: tpe , Tomáš Fránek

Související