Zamlžené štíty, otlaky na tvářích a zákazníci v rouškách. Tak vypadal první den v kadeřnictvích, kam se nahrnuly desítky lidí

11. květen 2020 15:19

Kadeřníci musí mít roušku a štít, zákazníkům stačí jedna ochrana obličeje

Kromě obchodů v nákupních centrech, galerií, kin a muzeí se dnes otevřela kadeřnictví.

I tam je potřeba dodržovat zvýšená hygienická opatření. 

Kadeřníci musí mít roušku a štít, zákazníkům stačí jedna ochrana obličeje. Zájem zákazníků je velký a rezervace jsou plné na několik týdnů dopředu. Do salónu v Rožnově pod Radhoštěm přišli první zákazníci už ráno.

„Je to složitější, než jsem si myslel, štít se rosí,“ vysvětluje kadeřník Daniel Mičkal. Stříhání bylo složitější, lidé ale byli trpěliví. Už po první hodině ale měli kadeřníci od štítů otlaky.

Daniel Mičkal potvrzuje, že zájem lidí o ostříhání byl velký i v době, kdy salóny musely být zavřené. „Někteří lidé si předpláceli naše služby,“ říká.

A třeba zákaznice kosmetického salonu Romany Hájkové ve Zlíně musejí počítat s delšími objednacími lhůtami, než byly zvyklé. Je to způsobeno dodržováním povinných rozestupů i snahou, aby se klientky neshlukovaly.

Otevřené kadeřnictví ve Zlíně

Termíny má salon, který nabízí kosmetické služby, kadeřnictví, manikúru nebo pedikúru, na květen i červen téměř plné, řekla dnes ČTK Hájková. Salon dnes mohl otevřít po téměř dvou měsících

Povinné používání ochranného štítu bude mít podle kosmetičky Radky Chovancové ze Zlína negativní vliv na soustředění. Obavu má i z rychlejšího nástupu únavy a z horka. Jelikož navíc nosí brýle a při práci využívá lupu, péče o zákaznice bude podle ní hodně složitá, řekla dnes ČTK Chovancová.

Otevřené kadeřnictví ve Zlíně
Otevřené kadeřnictví ve Zlíně
autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související