Zakletý lyžařský svah ve Zlíně. Prodávat se nemůže, spor je znovu u soudu

Sportovní kluby Zlín zatím nemohou prodat lyžařský svah možnému zájemci.

V katastru nemovitostí jsou na areál vystaveny takzvané plomby. Bývalý nájemce Michal Cepek se tím chce domoci peněz investovaných do svahu a budov.

Cepek uvedl, že insolvenční soud už v minulosti rozhodl, že má nesporný nárok na majetek, který v předcházejících letech zhodnotil. Nárok soudce doporučil vznést u civilního soudu. To také Cepek udělal.

Zlínský lyžařský svah na prodej. Sportovci ho mají zpět po deseti letech

Lyžařský svah ve Zlíně

Bývalý nájemce, Michal Cepek, majetek zlínským sportovcům předal po několikaměsíčním zdržení.

Pro sportovní kluby je to komplikace. Dokud budou zmíněné plomby na areálu a budovách, nemohou úspěšně rozjet vyjednávání o možném prodeji areálu.

Podle ředitele klubů Jaroslava Kotaly tak nyní vypracovávají pouze koncepci, jaké kroky budou v blízké budoucnosti podnikat. Vyjednávání jsou pozastavena.

Michal Cepek svah provozoval pod hlavičkami různých firem asi deset let a měl s ním velké plány. Chtěl tam vybudovat bobovou dráhu nebo rozhlednu.

Podle SK Zlín ale začal dlužit za nájem, a proto dostal výpověď. Cepek dluhy popírá. Vystěhování potvrdil soud.

SK Zlín byly kvůli svahu zhruba rok a půl v insolvenčním řízení kvůli údajným dluhům 50 milionů korun. Jedním z věřitelů a navrhovatelů na vyhlášení insolvence byla společnost Sporthouse CZ Corporations, jejímž jednatelem býval Cepek. Chtěla 30 milionů korun za úpravy, které na svahu během let udělala.

autor: Miroslav Urubek
Spustit audio

Související