Významná investice do holešovské průmyslové zóny je ohrožena

Strategická průmyslová zóna v Holešově může přijít o jednoho z atraktivních investorů. Společnost Mitas, která avizovala zájem postavit tam novou továrnu na výrobu pneumatik, zvažuje i jiné varianty. Jednou z nich je i setrvání v Otrokovicích, kde dosud sídlí.

Otrokovice možnost setrvání Mitasu vítají. Ve městě by zůstalo 400 pracovních míst. „Řekl bych, že je to reálné, ale nemůžeme říct, že to je jisté,“ řekl starosta Otrokovic Jaroslav Budek. Ve hře je podle něj například možnost, že by Mitas mohl působit v otrokovickém areálu Toma.

Proti působení Mitasu v Holešově vystoupila už dříve tamní občanská sdružení z obavy o životní prostředí. Šéf krajské společnosti pro správu tamní zóny Jakub Černoch připustil, že jsou nyní pravděpodobnější varianty umístění továrny: „Nicméně přípravné práce na holešovské alternativě pokračují.“

Vedení společnosti Mitas se zatím nechce k situaci v Holešově vyjadřovat. Mluvčí firmy Jiří Šebek připustil, že ve hře je více možností. Jak ale zdůraznil, výroba v každém případě zůstane v České republice.

Výstavbu nových provozů Mitas plánuje kvůli rozvoji firmy.

autor: rv
Spustit audio