Vysokou školu vystřídá základní umělecká. Kroměříž našla nájemce lukrativních prostor

13. leden 2018

Prostory v budově ve Velehradské ulici, které ke konci loňského roku uvolnila soukromá vysoká škola Evropský polytechnický institut z Kunovic na Uherskohradišťsku, si pronajme společnost SZUŠ D-MUSIC.

Schválila to městská rada. „Jsme rádi, že se nám v celkem krátké době podařilo najít solidního zájemce,“ uvedl místostarosta Marek Šindler.

Soukromá základní umělecká škola si nyní v budově v bývalém posádkovém domě armády v někdejších Žižkových kasárnách pronajímá prostory v prvním a druhém podlaží.

Společnost by chtěla v novém zahájit výuku v příštím školním roce, tedy od září. Několik měsíců si bude upravovat prostory a stěhovat se.

Soukromá umělecká škola SZUŠ D-MUSIC vznikla v roce 1995. V budově ve Velehradské ulici působí od roku 2006. Nabízí hudební, výtvarné i taneční obory.

Soukromá vysoká škola fungovala v budově více než osm let. Její studenti dokončí školu v Kunovicích na Uherskohradišťsku a v Hodoníně, kde také institut působí.

Bakalářské vzdělání nyní v Kroměříži nabízí jen Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž, která ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně realizuje studijní program Chemie a technologie potravin.

Spustit audio

Související