Vizovice, Kroměříž, Buchlov a Buchlovice. Prázdniny budou ve znamení Hradozámeckého léta

30. červen 2018

Hradozámecké léto je letní projekt regionálních stanic Českého rozhlasu a Národního památkového ústavu. Ze Zlínského kraje se zapojí zámky ve Vizovících, Kroměříži, Buchlovicích a hrad Buchlov.

O prázdninách Hradozámecké léto nabídne jedinečné reportáže, mimořádné prohlídky, koncerty na hradech a zámcích a také soutěž o desítky atraktivních cen.

Prostřednictvím rozhlasových reportáží a přenosů navštíví posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu celkem 98 hradů a zámků ve správě NPÚ.

Na osmi z nich navíc připraví Český rozhlas nedělní program se soutěžemi, koncerty (František Nedvěd, Jakub Smolík, Petra Černocká, Milan Drobný, Pavel Vítek, Jana Chládková, Marcel Zmožek), živým rozhlasovým přenosem a speciálními prohlídkami, kdy se v roli průvodců představí známí herci (Naďa Konvalinková, Ondřej Kepka, Jan Přeučil, Ota Jirák, Zdeněk Junák, Pavel Nový).

Každou neděli mezi 13. a 14. hodinou vylosujeme ve vysílání regionálních stanic ČRo v přímém přenosu z vybraného hradu či zámku ze všech došlých fotek 10 výherců, kteří obdrží speciální ceny s logem soutěže (batohy, trička, deky, chladící tašky, svítilny, termohrnky, termosky).

Na konci prázdnin na výherce hlavních cen čeká volná vstupenka pro dvě osoby do všech objektů NPÚ na rok 2019, zámecká večeře s Naďou Konvalinkovou, noční prohlídka vybraného hradu nebo zámku s číší dobrého vína a také trojice digitálních fotoaparátů.

Po celé prázdniny všechny hrady a zámky zapojené do soutěže představíme ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu každý všední den v čase 13:04-14:00 v pořadu Česko-země neznámá.

Soutěž se koná od 1. 7. do 31. 8. 2018, u všech hradů a zámků, které se zapojí do soutěže, lidé najdou plakát s logem soutěže a pravidly. Úkolem účastníka soutěže bude se u plakátu s logem soutěže vyfotit a tuto fotku zaslat na e-mailovou adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz.

Na hradě Buchlov je nejstarší rozhledna
Logo
Zámek Buchlovice
Kroměřížský zámek

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.