Vitamínový salát

Vitamínová bomba, i tak by se mohl jmenovat dnešní recept dopoledního Apetýtu, který potěší příznivce zdravého stravování, ale bude chutnat i těm, kteří si nehlídají kalorie.

Jednou z ingrediencí je ředkvička, která dokáže posílit náš mozek a dokonce je vhodná i na urychlení metabolismu, takže s chutí do toho.

Budete potřebovat:

  • 100 g ředkviček
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 100 g pórku
  • 1 hlávkový salát
  • 1 rajče
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • horčici
  • petrželovou nať
  • snítku kopru
  • muškátový oříšek
  • kadeřavou petrželku
  • sůl

Postup:

  1. Z hlávkového salátu si oddělíme několik listů, zbytek jemně nasekáme, zeleninu nakrájíme na jemné kousky.
  2. Ve skelněné míse smícháme dresink z hořčice, kysané smetany, ustrouhaného muškátového oříšku a soli, přimícháme nudličky zeleniny a necháme půl hodiny zaležet v lednici.
  3. V miskách zdobíme listy salátu, rajčetem, petrželí a koprem.
  4. Tato letní vitamínová bomba nejlépe chutná s celozrnným pečivem.

Související

  • Ovocný salát

    V pátečním Apetýtu vás zveme k historickým receptům z kuchařky První české kuchařské školy Domácnost z roku 1935.

  • Salát Coleslaw

    Do Lednicko-valtického areálu se vydáme za receptem na vynikající salát, který si můžete dopřát jako přílohu, nebo ho konzumovat samostatně.

  • Salát z quinoi po thajsku

    Jsou tu páteční apetýtové recepty a s nimi opět Letní exotika, tedy lehké letní pokrmy, s Kristýnou Misákovou.