Višňovka z Kunovic
V Apetýtu pro vás máme další recept z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku. Jedná se o tradiční pití, oblíbené zvláště u ženské poloviny lidstva.
Na výrobu višňovky jsou ideální čerstvé višně, ale jak víme z Babských rad, višňovka se dá připravit i z višní zavařených – to kdybyste náhodou nevydrželi až do sezóny tohoto ovoce.
Na višňovku budete potřebovat:
- 3-4 litry višní
- 2 kg cukru
- 2 litry vody
- 1 rum
- skořici
- hřebíček
- 1 citrón
Postup:
- Višně zalijeme ve velké láhvi alkoholem tak, aby byly všechny ponořeny.
- Láhev na 14 dnů postavíme na slunce nebo jiné teplé místo.
- Přecedíme a tento výluh přidáme do vody, ve které jsme rozvařili cukr (pozor, až po jejím vychladnutí).
- Dodáme koření včetně citrónu a můžeme nalévat do lahví.
Související
-
Diviznový sirup
Jak připravit diviznový sirup, to poradí bylinkářka Blanka Kocourková, která je pravidelným hostem našeho dopoledního vysílání.
-
Domácí medicína, která pomůže proti nachlazení. Vyzkoušejte zázvorový likér
Zdá se, že v tyto dny na nás útočí nevlídné počasí, mlhy, výkyvy teplot i nedostatek slunečního svitu – to všechno nás může oslabovat.
-
Bezinkový likér
Bylinkářka Blanka Kocourková je pravidelným středečním hostem Apetýtu a do vysílání nám přinesla následující recept na bezinkový likér.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka