Víno, kroje, signály, záření i modlitby. Víkend můžete strávit v Uherském Hradišti, Valmezu, Vsetíně nebo Štípě

Podívejte se na přehled akcí v kraji. Je bohatý a můžete si vybírat z divadla, hudby, folkloru nebo náboženské pouti.

Pátek, 7. září 2018

Slovácké divadlo Uherské Hradiště uvede v 19 hodin komedii plnou omylů a záměn „Nájemníci“

V rámci projektu Živý Zlín můžete v pátek navštívit park Komenského ve Zlíně, kde bude k vidění od 15.30 hodin akrobacie na žebříku & žonglér a klaun & cirkusový workshop.

A ještě jednou park Komenského ve Zlíně. Od 18:00 do 22:00 hodin se tady bude tančit salsa. Možnost vyzkoušet si zdarma tento tanec bude u zadní části budovy Zlínského klubu 204.

Ve Valašském Meziříčí se uskuteční druhý ročník festivalu světel a videomapingu Světlo Valmez. Lákadlem bude výstava Meopta – kouzelný svět optiky. Mladé teenagery vtáhne do hry populární YouTuber Jirka Král. Slavnostní zahájení programu bude na náměstí krátce po 20.hodině. 

Na zámku v Holešově vystoupí muzikant Vlasta Redl se svou novou kapelou. Začátek je v 19:00 hodin.

Sobota, 8. září 2018

V sobotu 8. září bude patřit Velké náměstí v Kroměříži sportům různých druhů. Vyzkoušet si je bude možné od 9:00.

V Květné zahradě v Kroměříži se uskuteční v sobotu 8.9. od 17:00 hodin už třinácté vinařské slavnosti.

Dětské centrum Burešov ve Zlíně zve v sobotu od 14:00 do 18:00 hodin na Pohádkový les. Děti si budou moci projít jednotlivá stanoviště s pohádkovými bytostmi.

Hrad Malenovice ve Zlíně pořádá v sobotu ukázku starých řemesel - tavbu železné rudy v replice pece z 9. století, pečení chleba ve středověké peci, výklad k řadě železných předmětů z vykopávek. Od 10:00 do 21:00 hodin.

Exhibičním utkáním extraligových týmů ze Zlína a Brna a následným přátelským setkáním oslaví volejbalisté v Bojkovicích 90 let fungování oddílu. Sportovci, pamětníci a příznivci bojkovického klubu sejdou v sobotu 8. září ve sportovní hale.

Sobota a a neděle, 8. a 9. září 2018

Historické památky, folklor a tradice, radost z úrody vína – to vše nabízejí již tradiční Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, které od pátku 7. do neděle 9. září rozezpívají a roztančí centrum Slovácka – královské město Uherské Hradiště. 

Ve Štípě u Zlína se o víkendu koná hlavní pouť. V sobotu 8. září ve 13.30 pouť zahájí páter František Sedláček mší svatou pro děti a mládež. Slavnostní atmosféru pouti doplní dechová hudba Miklovci, která v neděli dopoledne projde obcí a zakončí svůj průvod v 12.15 vystoupením na Mariánském náměstí.

Ve Vsetíně bude Valašské záření. Letos mohou lidé přijít na koncerty, filmové projekce, divadelní představení či ohňostroj. Vystoupí Bára Basiková, bratři Ebenové, Lenka Filipová, Vlasta Redl nebo Chris Bergson. Kromě toho bude k vidění dvoudenní prezentace dopravních prostředků s elektrickým pohonem, díky kterým si návštěvníci vyzkouší alternativní způsoby dopravy - koloběžky, segwaye, elektrokola a elektromobily.

Neděle, 9. září 2018

V neděli 9. září se všichni návštěvníci i obyvatelé Rožnova pod Radhoštěm mohou těšit na pořad folklorního souboru Soláň s názvem Muzicírování se Soláněm.

V Uherském Brodě je program v rámci Dnů evropského dědictví. Pro veřejnost je zdarma otevřena od 9.00-12.00 a od 13.00-17.00: Radnice (výstava kronik, komentovaná prohlídka astronom. hodin Vilibalda Růžičky a orloje na radniční věži v 10.30, 11.30, 13.30, 14.30), Galerie DK Panský dům, obřadní síň, Muzeum J. A. Komenského, farní kostel a barokní sály na faře od 13.00 do 17.00, dominikánský kostel - prohlídky s průvodcem v 11.00 a 15.00, chrám Mistra Jana Husa, židovský hřbitov, kaple na starém hřbitově, kaple Andělů strážných v parku. A v podzemí radnice se bude strašit.

Související