Víkendové tipy: Route 66 ve Zlíně, letní slavnosti nebo vína na zámku

Na tento víkend pro vás máme pozvánky na letní slavnosti, dožínky v Bulharech, ale i na akci, kde máte možnost ochutnat až sto vín z deseti zemí světa.

Svatovavřinecké slavnosti

  • 10.-13. srpna, centrum města Hodonín, program zde

Už v pátek v podvečer otevřou historické ležení vojáci, rytíři a šermíři. V sobotu vás čeká historický průvod v kostýmech a koncert skupiny Arakain s Lucií Bílou, v neděli hodová zábava a končit se bude v pondělí hodovými dozvuky.

Kyjovské letní slavnosti

  • 10.-12. srpna, Masarykovo náměstí Kyjov, program

Náměstí zaplní po oba dny jarmark lidových výrobků. Folklorně-hudební program na pódiu budou v sobotu doplňovat dobová vystoupení, která vrátí město o staletí nazpět. Neděle bude patřit hlavně folklorním souborům Kyjova a nejbližšího okolí.

Léto na Soláni

  • 10.-11. srpna 2018

Spolu s folklorními pořady se bude prolínat i tvorba Leoše Janáčka, jehož osobnost patří také k Soláni, kam rád jezdil a pobýval a tímto prostředím se nechal významně inspirovat. Hlavní festivalový program proběhne v sobotu na Soláni a podrobnosti o něm najdete na webových stránkách.

Bulharské dožínky

  • 11. srpna od 15 hodin, Bulhary

Na druhý ročník slavností k příležitosti ukončení žní je připraven bohatý kulturní program a výstava historického zemědělského náčiní. Těšit se můžete na dožínkový průvod obcí, součástí programu bude zasazení Stromu obce.

Floria Léto 2018

  • 9.-12. srpna 2018

Na kroměřížském výstavišti začíná již 42. ročník celostátní výstavy pro všechny zahradníky a zahrádkáře. Tradiční prodejní výstava nese motto „Kouzlo historie – květinová procházka první republikou“. Více podrobností najdete tady.

Vína ze zámku na zámku 2018

  • 11. srpna, Bzenec

Mezinárodní přehlídka zámeckých vinařství. V příjemném prostředí bzeneckého parku na vás čekají krásná vína z Moravy i z Čech, ze Slovenska, z italského Toskánska, Wachau, ale i z Francie, USA Chile, Nového Zálandu.

Festival Route 66

  • 10.-12. srpna, Zlín

Město Zlín bude hostit evropský festival věnovaný legendární americké Route 66. Uskuteční v prostorách Baťova institutu. Festival nabídne pravou americkou car show, přehlídku unikátních či speciálních amerických motorek, celou řadu přednášek a filmových projekcí. Podrobnosti k festivalu najdete na webu.

Spustit audio