Víkend v akci. Strašidla v zoologické zahradě, napoleonská vojska v Bystřici pod Hostýnem i zima v Napajedlích

2. listopad 2018

Víkend je plný akcí, koncertů a výstav.

Pátek, 2. listopadu 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. -Testosteron – drsná komedie obnaženého mužství současného polského autora Andrzeje Saramonowicze v režii Patrika Lančariče. Obsahuje expresivní výrazy, doporučujeme divákům 15 let.

Ve zlínském divadle má premiéru Testosteron

19.00 hod. - studio Z - Edit Piaf – divadelní představení inspirované životním příběhem hvězdy šansonu.

Slovácké divadlo, 19.00 hod. -  divadelní hra 1+2=6 (Jeden a dvě je šest)

Česká kapela minus123minut vystoupí od 20 hodin ve sklepení M-klubu ve Valašském Meziříčí.

V pátek se uskuteční na náměstí ve Valašském Meziříčí tradiční rej meziříčských strašidel s lampionovým průvodem a velkým ohňostrojem.  V sobotu je připravena známá pohádka o Dášeňce v podání zlínského Divadla Scéna, a to od 16 hodin ve velkém sále Kulturního zařízení.

Od pátku do soboty zažije Bystřice pod Hostýnem Dušičkový pochod napoleonských vojsk.

Sobota, neděle, 3. a 4. listopadu 2018

Přicházející podzimní dny vybízejí k procházce po rozsáhlém areálu Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Vedle areálu Dřevěného městečka jsou v tomto mimosezónním období přístupné exteriéry Valašské dědiny a Mlýnské doliny. Pro nadcházející víkendy až do 18. listopadu, budou pro návštěvníky mimořádně otevřené vybrané objekty. Prohlédnout si bude možné i objekt Sušák a Dům Pod Strání.

Valašské muzeum v přírodě - ilustrační foto

Zlínská zoo již popáté zve na oslavu svátku Halloween. První listopadový víkend areál zoo rozzáří nápaditá výzdoba, ve které nebudou chybět čarodějnice, kostlivci, obrovské pavučiny, pavouci, netopýři, dýně a další motivy. Na návštěvníky čeká také odměna za halloweenský kostým a dětská komentovaná prohlídka s čarodějnicemi. V sobotu bude prodloužena i otevírací doba až do 19:30 hodin, pokladny do 17:30 hodin.

Sobota, 3. listopadu 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. - brilantní senior komedie „Upokojenkyně“ v režii Petra Michálka.

Slovácké divadlo, 19.00 hod. - hlavní scéna - sarkastická tragikomedie „Rodina Tótů“

Snow Film Fest 2018 v Napajedlích. Můžete se těšit nejen na ty nejlepší zimní cestovatelské a sportovní filmy, ale také na speciálního hosta, polárníka Miroslava Jakeše! Prvního Čecha, který na lyžích dobyl severní pól. Celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a další.

Neděle, 4. listopadu 2018

Městské divadlo Zlín, 14.30 hod. - dramatizace pohádky Hanse Christiana Andersena „Sněhová královna“

 

autoři: Tomáš Fránek , rv