Víkend v akci. Den, kdy přišla svoboda, zamykání rozhledny na Lopeníku a napajedelská pocta Firkušnému

16. listopad 2018

Víkend znovu nabízí spoustu zajímavých akcí.

Pátek, 16. listopadu 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. - studio Z - unikátní projekt ke stému výročí vzniku Československa Městského divadla Zlín a Divadla Aréna Bratislava – hra „Masaryk/Štefánik“.

V předvečer Dne boje za svobodu a demokracii v pátek 16. listopadu v 16:45 hodin vyjde průvod z parku u Městské polikliniky Otrokovice a končit bude na náměstí 3. května. Zejména menší děti s rodiči ocení listopadový lampionový průvod, který bude zakončen velkolepým ohňostrojem.

Centrum Avalon Uherské Hradiště zve v pátek od 17:30 na přednášku Paranormální jevy. Je určena všem, kteří se zajímají o duchy, nadpřirozeno, strašení, duchařinu všeobecně, tajemno a věci s tím spojené.

V předvečer státního svátku nabídne hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích vzpomínkový podvečer s Ladislavem Špačkem, věnovaný prvnímu polistopadovému prezidentovi Václavu Havlovi.

Víkend, 16.-18. listopadu 2018

Od pátku 16. do neděle 18. listopadu se uskuteční v Klášterní kapli v Napajedlech Festival vážné hudby Pocta Rudolfu Firkušnému 2018. 

Dvoudenní festival stavebnic se uskuteční o víkendu od 17. do 18. listopadu ve 14|15 Baťově institutu ve Zlíně. Letos akci čeká opět velký prostor celého přízemního patra budovy. Na místě budou k vidění tradiční i méně obvyklé stavebnice z nejrůznějších materiálů. Návštěvníci si budou stavět se stavebnicemi z plastu, papíru, magnetu, kovu, keramiky, skla, dřeva a dalších zajímavých materiálů. Letošní novinkou bude speciální stavebnicová herna.

Sobota, 17. listopadu 2018

17. listopad uctí Zlín společně. K připomenutí událostí 17. listopadu 1939 a 1989 spojilo letos ve Zlíně své síly několik institucí: město Zlín, univerzita a Studentská unie UTB, Městské divadlo Zlín, Živý Zlín aj. Společně připravily program, který má být důstojnou připomínkou stěžejních okamžiků naší historie. Centrem města projde průvod, který se začne formovat od 16 hodin u Univerzitního centra. V 16:30 hodin se průvod studentů a občanů Zlína vydá směrem na náměstí Míru. Tam bude od 17 hodin připraven program, v jehož rámci vystoupí primátor Zlína Jiří Korec, rektor univerzity Petr Sáha, prezident Studentské unie Patrik Dohnal a další hosté. O hudbu se postará seskupení Sunday Session, moderátorem bude Petr Michálek, ředitel Městského divadla Zlín. Na závěr lidé položí květiny a zapálí svíčky u pamětní desky obětem totalitních režimů na budově radnice.

Uherské Hradiště. Studenti pořádají od 18 hodin třetí oslavu 17. listopadu. Při této příležitosti si budou připomínat nejen listopad roku 1989, ale také listopad roku 1939.

17. listopad v Uherském Hradišti

Slovácké divadlo. Ani letos nevynechá Slovácké divadlo příležitost strávit s diváky Noc v divadle, a to při příležitosti šestého ročníku Noci divadel, která se koná právě v sobotu 17. listopadu. Akci zahájí v 19:00 tradiční společný potlesk, který zazní ve všech divadlech napříč Evropou. Následovat bude komedie Falešné našeptávání. Po představení čeká diváky překvapení a exkurze po divadle.

Resort Valachy Velké Karlovice. Hosty tradiční Snídaně s Naďou Labanovou budou Ladislav Špaček a Radim Uzel. Při společné snídani se bude mluvit o etiketě, především o oblékání, včetně módních trendů a zajímavostí z historie.

V sobotu 17. listopadu se bude zamykat rozhledna na Velkém Lopeníku. Program začne v 11:00.

Přístav Staré Město u Uherského Hradiště ožije v sobotu Zabijačkovými hody. Ochutnávka a zábava začne v 11:00.

Neděle, 18. listopadu 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. - koncert zpěvačky Anny K. „Světlo akusticky“

V neděli se ve sportovní hale v Kunovicích u Uherského Hradiště uskuteční Slovácká svatební show. Tematická akce začne v 10:30. 

V neděli 18. listopadu 2018 v 15.00 hodin bude Velký sál Kongresového centra Zlín patřit dětem. Filharmonie Bohuslava Martinů pořádá koncert Otec příroda a synové pod taktovkou dirigenta Michaela Roháče. Toto vyprávění je doprovázeno skladbami známých skladatelů, jako například L. van Beethovena, B. Smetany. G. Rossiniho a obrázky, které vytvořila Eva Marková.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.