Velikonoce s bylinkami v písničkách Emanuela Míška a Josefa Fojty

5. duben 2023

Od nepaměti dělíme písničky na „takové” a „makové”. Až uslyšíte ve svátečním povídání se skladatelem Josefem Fojtou a textařem Emanuelem Míškem ty jejich, možná zjistíte, že potřebujete ještě třetí kategorii: písně „roztodivné“.

Do studia zavítali dva svérázní umělci z protilehlých koutů Moravy. Se slovy Emanuel z Třebíče a s notami Josef z Kunovic na Uherskohradišťsku. Jak se tvoří na vzdálenost sto šedesáti kilometrů a proč jejich písně milují děti i dospělí? Jak se jim spolupracuje se známými umělci a co mají společného s divadlem? O tom všem ve svátečním pořadu, který s nimi připravila a svěží koktejl z jejich hudby namíchala Markéta Janíková.

Pokud chcete ochutnat písničky ze světa poetických bylinek, rozpustilého nářadí nebo z alba Všechno má svůj čas, začínáme o svátečním Velikonočním pondělí v 17 hodin. A přizvěte své blízké, malé i velké, společně strávený čas je ten nejhezčí!

A abyste si mohli zazpívat s námi, nabízíme malý zpěvníček:

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.