Ve Zlíně je nově možné nechat si vyšetřit chodidla a pohybový aparát a využít následné poradenství

4. říjen 2023 15:02

Centrum výzkumu obouvání Univerzitního institutu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně otevřelo Laboratoř diagnostiky pohybového aparátu. Sloužit bude široké veřejnosti, nasbíraná data budou pomáhat i výrobcům obuvi.

Komplexní posouzení, diagnostika těla a chodidel jako celku i možnosti následné terapie. Tím se budou zabývat odborníci v nově otevřené Laboratoři diagnostiky pohybového aparátu ve Zlíně. Své služby bude nabízet široké veřejnosti v Centru výzkumu obouvání při Univerzitním institutu Univerzity Tomáše Bati.

V nově otevřené laboratoři udělají odborníci zájemcům podrobný rozbor samotných chodidel a zhodnotí je ve statické i dynamické zátěži. Následně posoudí další vliv na postavení celého těla a mohou navrhnout možnosti řešení zjištěných problémů. Může se jednat například o návrh vhodné obuvi nebo ortopedických pomůcek.

Centrum výzkumu obouvání funguje při Univerzitním institutu UTB již více než čtyři roky. Za tu dobu se podílelo na celé řadě projektů i materiálových a technologických inovací v obuvnickém sektoru.

Informace o nové službě se můžete dozvědět i z reportáže redaktora Českého rozhlasu Zlín Romana Vernera, který se zúčastnil slavnostního otevření Laboratoře diagnostiky a pohybového aparátu.

Spustit audio

Související