V rožnovském skanzenu natáčeli rozhlasové silvestrovské vysílání

26. listopad 2011

Janíkova stodola v rožnovském skanzenu v pátek hostila silvestrovskou oslavu. Tři moravská regionální studia Českého rozhlasu tam totiž natáčela slavnostní galavečer, který posluchači uslyší poslední den letošního roku.

První silvestrovský galavečer tří moravských studií vznikl pod vedením režiséra Michala Bureše, který na něj má v podstatě jednoduchý recept.

„V červnu nad tím začnete přemýšlet, v listopadu se to natočí a v prosinci to běží. Chceme, aby ten večer byl, jako když se sejde rodina, která se sice nevidí každý den, ale když se potká, tak si všichni vzájemně rozumějí a ten večer stojí za to,“ řekl Michal Bureš.

Průvodkyněmi programem budou Marcela Vandrová z Brna, Ostravu zastupuje Dagmar Misařová a z Olomouce přijela Zora Ježková.

„Vezu z Ostravy cimbálovou muziku Gabrielovi, z New Portu až za Atlantikem k nám přijede světoznámý mořeplavec Richard Konkolski. Rozhodně nemůže chybět také záhadolog, doktor Arnošt Vašíček,“ řekla Dagmar Misařová.

Marcela Vandrová s sebou přivezla Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů a Zora Ježková pozvala například libora Vojkůvku či hanáckou vypravěčku Marii Pachtovou.

autoři: eve , rv
Spustit audio