V kroměřížském kostele zněly o víkendu písně Karla Kryla

12. duben 2022 12:06

Lidé v Kroměříži vzpomínali na nedožité narozeniny Karla Kryla. V místním kostele Nanebevzetí Panny Marie mimo jiné zazněly jeho písně v doprovodu kostelních varhan.

V Kroměříži v sobotu 9. dubna 2022 lidé vzpomínali na Karla Kryla. Bohoslužbu s jeho písněmi odsloužil farář v kroměřížském kostele Nanebevzetí Panny Marie, kde byl Kryl pokřtěný. Zájemci se take mohli společně projít po místech, kde “básník s kytarou”, jak se Krylovi přezdívalo, vyrůstal.

Kroměřížský rodák Karel Kryl by 12. dubna 2022 oslavil sedmdesáté osmé narozeniny. Zemřel 3. března 1994 v Mnichově krátce před svými padesátými narozeninami.

Právě kostel Nanebevzetí Panny Marie na kroměřížském Riegrově náměstí je s osobou Karla Kryla opravdu propojený. Nejen že tam byl pokřtěný, ale také tam už od svých asi čtyř let zpíval na kůru s kostelním sborem.

Ojedinělá akce přinesla návštěvníkům opravdu nevšední zážitek. Hned dva písničkáři hráli za doprovodu kostelních varhan nejznámější Krylovy písně. Zazněla například Karavana mraků  nebo Anděl. Atmosféru akce se pokusil na mikrofon i prostřednictvím fotografií a videa zachytit redaktor Českého rozhlasu Zlín Lukáš Veselý.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související