V Kambodži odmítla ochutnat pavouky, ale v Turecku se vydala do podzemí za mořskou pěnou

17. září 2018

Zveme vás k účasti při živém vysílaní dalšího pokračování pořadu Na cestách s Petrem Voldánem - tentokrát s cestovatelkou Janou Patkovou z kavárny v budově Českého rozhlasu v Hradci Králové. A nebo si nás nalaďte na vlnách Českého rozhlasu Hradec a Pardubice v pondělí 17. září po 18. hodině. Hostem Petra Voldána byla zkušená cestovatelka, která při putování světem také fotografuje nebo natáčí televizní dokumenty. 

Petra Voldána bude zajímat například, proč Jana Patková, mimochodem i bývalá šéfredaktorka cestovatelského časopisu Koktejl, míří tak často do Asie nebo na Balkán. Bude se ptát i na zkušenosti ženy - cestovatelky, která se do světa vydávala i se synem už od jeho osmi měsíců věku. Tedy s “partnerem”, jehož vrstevníci se v drtivé většině tehdy ještě vozili v kočárku.

Jana Patková v Bulharsku

Jana Patková má svůj pohled také na to, jaký je rozdíl mezi cestováním mužů a žen. A poví jistě jaké to je, když se cestovatelka vrací do stejné země skoro po deseti letech, proč se jí líbí sledovat dění kolem sebe ze sedla kola a prozradí také, proč v Kambodži odmítla ochutnat pavouky a naopak se nebála v Turecku spustit do podzemí za minerálem s názvem “mořská pěna”.

A jak už jste si možná zvykli v pořadu Na cestách s Petrem Voldánem, bude mít Petr Voldán pro Janu Patkovou připraveno i pár předmětů ve svém cestovatelském kufříku, které by jí měly připomenout některé její záliby nebo zážitky z cest i ze života.

Pokud chcete vědět, jaká to budou drobná překvapení a zároveň vás zajímá cestování a zážitky našich hostů, přijďte na vysílaní a na kávu s Janou Patkovou. A nebo si nás pusťte na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice:

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související