V Bystřici pod Hostýnem hořel rodinný dům, muž skončil s popáleninami v nemocnici

Práci ztěžovala nízká teplota vzduchu, kvůli které zamrzala voda v okolí domu

Rodinný dům v Bystřici pod Hostýnem poničil v noci na dnešek požár.

V domě byli v té době majitelé, muž a žena. Při snaze požár uhasit utrpěl majitel domu popáleniny, skončil v péči záchranářů, kteří jej převezli do nemocnice v Kroměříži, řekla dnes mluvčí hasičů Lucie Javoříková. Žena byla psychicky rozrušená a hasiči jí poskytli první psychologickou pomoc. Příčina požáru zatím není známá, stejně jako výše škody.

V domě hořelo dřevo, tuhé palivo a uskladněné věci v kotelně. "Požár se dál šířil pod střechu sousedního domu do prostoru hospodářského stavení," uvedla mluvčí. Zásah hasičům komplikoval velmi hustý kouř, museli použít dýchací techniku. Kouř se dostal i do obytných částí domu.

"Postupně hasiči objekt kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Ze zasažené části domu vynesli ven propanbutanovou láhev a postupně i věci z kotelny, které poté prolévali vodou," uvedla Javoříková.

Práci ztěžovala nízká teplota vzduchu, kvůli které zamrzala voda v okolí domu a na přístupových trasách vznikal led. Hasiči si proto vyžádali pomoc bystřických technických služeb, aby zledovatělé plochy posypaly.

Požár byl nahlášen po 21:00, hasiči na místě pracovali do 04:00.

autor: Český rozhlas Zlín

Související