Příčiny požáru za 130 milionů se zjistit nepodařilo. Oheň v Otrokovicích zničil budovu v areálu Toma

Policie odložila případ požáru v otrokovickém průmyslovém areálu z loňského května.

„Kvůli velké devastaci budovy a všech strojů a dopravních prostředků uvnitř nelze jednoznačně určit příčinu vzniku požáru,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Nebylo možné vyloučit technickou závadu na elektroinstalaci některého z elektrospotřebičů, cizí zavinění, ani chemické samovznícení.

V Otrokovicích hořela loni v polovině května jedna z budov v průmyslovém areálu Toma.

Požár ve Vsetíně vyhnal z bytů devatenáct lidí. Zasahovalo pět jednotek

Noční požár ve Vsetíně

Ve Vsetíně-Rokytnici v noci na dnešek hořel byt, záchranné složky kvůli tomu musely evakuovat 19 lidí.

Hasičům komplikovaly zásah výbuchy tlakových lahví, destrukce stavebních konstrukcí a také vysoký žár, který jim v jednu chvíli začal tavit obličejové masky dýchacích přístrojů. V budově o rozměrech šesti tisíc metrů čtverečních se zpracovával živočišný i rostlinný tuk.

"V květnu loňského roku zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti proti neznámému pachateli. Při rozsáhlém prověřování příčin vzniku požáru kriminalisté provedli nezbytné úkony trestního řízení a shromáždili velké množství materiálů, které následně vyhodnocovali. Při ohledání místa činu využili policisté mimo jiné služebního psa vycvičeného na vyhledávání akcelerantů hoření," uvedla mluvčí.

Kriminalisté přizvali také znalce z oboru elektrotechniky. Odborné vyjádření zpracoval i vyšetřovatel hasičů. Z obou vyjádření podle Kozumplíkové vyplynulo, že není možné jednoznačně určit příčinu vzniku požáru.

Související