Uzavírky v Bystřici pod Hostýnem a Vsetíně, omezení z Vršavy na Jižní Svahy. Opravy silnic i železnice komplikují dopravu

Začala více než dvouměsíční železniční výluka v úseku Veselí nad Moravou- Kunovice na Uherskohradišťsku. Potrvá do konce srpna.

Vlaky musí až do konce srpna nahradit autobusy. Důvodem je oprava trati a modernizace stanice ve Veselí nad Moravou, připomíná za krajského koordinátora veřejné dopravy Miroslav Řihák.

Další omezení se týkají silniční dopravy.

Už tuto sobotu a neděli čekejte komplice v Holešově a okolí. Pojede se tam další ročník Bikemaratonu Drásal. Po silnicích v regionu budou jezdit závodníci, ve městě se zhorší možnosti parkování. 

Na trase Vršava -Jižní svahy ve Zlíně je do konce června v platnosti úplná uzavírka pro nákladní auta, osobní projíždějí v jednom pruhu a dopravu usměrňují semafory.  Objízdná trasa pro nákladní vozy vede ulicemi Sokolská, Benešovo nábřeží, Výletní a Gahurova.

Neprůjezdný je také Sulimov na Kroměřížsku.

V Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku staví v ulici Dolní nový most. Až do konce září je nutná úplná uzavírka. Objížďka vede po komunikacích ve městě. 

První budou na řadě Otrokovice, pak Babice a Staré Město. Silnice D55 má zatím jenom 17 kilometrů

Mapa trasy včetně obchvatu Otrokovic

Stát letos plánuje začít s dostavbou dálnice D55 z Olomouce do Břeclavi.

Krajští silničáři opravují opěrnou zeď ve Vsetíně, konkrétně pod silnicí v ulicích Sychrov a Pod Pecníkem. Potrvá do poloviny září. Objízdná trasa vede ulicemi Sychrov, Palackého, Mostecká, Štěpánská, Nádražní a Smetanova.

V Pitíně na Uherskohradišťsku opravují most, objížďka vede přes Hostětín.  Další úplná uzavírka nepotěší motoristy na Slovácku ve Zlechově. Jezdit se musí až do 20. července přes Buchlovice.

Až do října potrvá oprava mostu mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. 

Také tady jsou nezbytné objížďky. Jedna vede přes Baťov, motorová vozidla můžou také bezplatně využívat dálnici na trase mezi Hulínem a Otrokovicemi.

autor: pes
Spustit audio

Související