Už jste začali péct vánoční cukroví? Zkuste perníčky podle Ivy Hüttnerové
Asi bych si neodpustila, kdybych vám o adventu v našem Domácím štěstí nepředala pár receptů na tradiční vánoční cukroví. Recept na vánoční perníčky je velmi jednoduchý, tak si zapisujte.
- 140 g cukru
- 2 celá vejce
- 100 g změklého másla
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky perníkového koření
- 400 g hladké mouky se lžičkou jedlé sody
Postup
Nejdříve smíchejte cukr s vejci a máslem, přidejte med a koření a na závěr mouku se sodou.
Ze surovin vypracujte hladké těsto a nechejte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Potom těsto vyválejte na silnější plát a můžete vykrajovat.
Pečte v dobře vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova, což bude trvat 8 až 10 minut.
Perníčky můžete zdobit bílkovou polevou nebo čokoládou. Dají se jíst hned a chutnají výborně.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.