Úterní Noční linka: Za úplňku se dějí věci

7. březen 2023

Při úplňku a novu je mořský příliv a odliv nejsilnější. V takových dnech pociťujeme intenzivněji všechny emoce, nejsme ve své kůži. Hodně lidí si stěžuje na úporné bolesti hlavy. Obecně platí, že co bolí, to má při úplňku tendenci bolet ještě víc, ať už jsou to úrazy, jizvy nebo klouby či záda. 

Úplněk zvyšuje agresivitu, ovlivňuje psychiku, citliví jedinci mohou zaznamenat výrazné změny nálady nebo úzkost. Z astrologického hlediska je Měsíc zodpovědný za naše emoce, takže při úplňku může člověk prožívat silné city. Někteří lidé trpí nespavostí, nebo mají divoké sny.

Jak je to s posluchači Noční linky? To se právě dnes, za úplňku, budete moci přesvědčit na vlastní uši. Tedy, pokud se najdou odvážní, kteří své příběhy zavolají průvodci Noční linkou, Borku Kapitančikovi na telefon 731 800 900 nebo napíšou do formuláře níže.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.