Úspěšný fotbalový víkend. Slovácko vítězně v nastavení, Zlín ještě neztratil ani bod

Fotbalisté Slovácka v lize poprvé bodovali. A Zlín ještě neztratil ani bod

Slovácko porazilo Baník Ostrava na svém hřišti 2:1. Vítězný gól dal v nastaveném čase útočník Filip Kubala.

Domácí ve druhém kole první ligy poslal do vedení Jan Kuchta, za Baník ještě před pauzou odpověděl Daniel Holzer. Slovácko v nejvyšší soutěži zvítězilo poprvé v sezoně a celkově po šesti zápasech, Ostrava nenavázala na úvodní výhru 1:0 nad Jabloncem a v lize padla po šesti utkáních.

„Pro mě to byl nejcennější gól za tři body,“ řekl Kubala.

Trenéra Baníku Bohumila Páníka mrzely neproměněné šance z druhého poločasu.

 „V druhém poločase jsme měli dvě obrovské šance, kdybychom je proměnili, určitě bychom neprohráli," přidal ostravský kouč Bohumil Páník.

Zlín zvítězil dad Opavou, která musela odehrát své domácí utkání v brněnském azylu, zvítězili Ševci 2:1. Prvoligový nováček hrál od čtrnácté minuty bez vyloučeného stopera Svozila. Branky Zlína dali v početní převaze Bartošák a Poznar.

"Šest bodů po dvou zápasech je pro nás dobrým vysvědčením. V úvodu jsme hráli dobře, po vyloučení soupeře jsme ale zvolnili a hráli profesorský fotbal. Najednou jsme si mysleli, že všechno přijde samo. Hráči Opavy dřeli a my měli s touto hrou problémy. Hlavně v okamžicích, kdy je potřeba situaci zklidnit a nabrat síly. Ale důležité bylo, že se nám podařilo dát po změně stran druhý gól," řekl trenér Zlína Michal Bílek.

autor: tpe | zdroj: ČTK

Související