Tvarohové šišky s malinovou omáčkou
V letním vysílání receptů Apetýtu nesmí chybět sladké mlsání, které si zpříjemníte malinami. Pojďte si připravit tvarohové šišky s malinovou omáčkou.
Budete potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 malinový pudink
- 200 g malin (čerstvých nebo mražených)
- 60 g moučkového cukru
- šťávu z jednoho citronu
- 1 vanilkový cukr
- sůl
Postup:
- Z tvarohu, mouky, vajíčka a prášku do pečiva si vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme z něj menší šišky, které zvolna vaříme 8 až 10 minut.
- Omáčku připravíme povařením malinového pudinkového prášku v půl litru vody, vmícháme do něj vanilkový cukr, citronovou šťávu a maliny.
- Recept funguje i s jahodami.
- Teplé šišky zalijeme malinovou omáčkou a podáváme jako nezapomenutelný dezert.
Související
-
Lahodná mátová pěna
Pojďme v úvodu dnešního receptu najít odpověď na otázku: Proč je je máta tak oblíbená a jak prospívá zdraví?
-
Koláč s ovocem a drobenkou podle Josefa Maršálka
Česká republika se v celosvětovém měřítku řadí na první pozici v konzumaci máku.
-
Jahodová slast
Dnešní recept nám poslala posluchačka Věra. Peče ho ráda a často a zvlášť v době, kdy dozrávají jahody na zahrádce. Pojďte se tedy společně pustit do Jahodové slasti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.