Trolejbus v Otrokovicích naboural do aut. Sedm jich poškodil

Trolejbus najel dnes ráno v Otrokovicích na Zlínsku do zaparkovaných aut, sedm jich poškodil.

„Jednou z možných příčin byla zdravotní indispozice řidiče,“ řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

V trolejbusu cestovalo 20 lidí, nikdo nebyl zraněn, řidič byl odvezen zdravotníky k ošetření do nemocnice.

Informaci o zdravotní indispozici řidiče potvrdil ČTK také mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Petr Olšan. "Řidiče jsme odvezli do zlínské nemocnice. Nešlo ale zřejmě o nic vážného," uvedl Olšan.

"Hasiči zapáskovali místo nehody, ulice k nádraží je uzavřená. Když trolejbus naboural do aut, z domu vycházel tatínek se třemi dětmi, bylo velké štěstí, že se jim nic nestalo," uvedl mluvčí. Hasiči také rodině poskytli psychickou pomoc.

 

Havárie trolejbusu v Otrokovicích

Řidič trolejbusu je podle mluvčího Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO), která zajišťuje městskou hromadnou dopravu, dlouholetý zkušený pracovník DSZO. "Do služby nastoupil v časných ranních hodinách po dvoudenním pracovním volnu. Měl řádně vykonány všechny předepsané zdravotní prohlídky i psychotesty, dle kterých byl plně způsobilý k řízení vozidel," uvedl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

"Cestujícím, kterým vznikly komplikace při jízdě trolejbusem v souvislosti s dopravní nehodou nebo v důsledku využívání objízdné trasy, stejně jako majitelům poškozených automobilů, se omlouváme. Všechny způsobené škody budou řádně nahrazeny," uvedl ředitel dopravního podniku Josef Kocháň.

Zdravotní potíže jiného řidiče trolejbusu způsobily také havárii, která se v Otrokovicích stala před dvěma lety. Trolejbus při ní najel na sloup trakčního vedení, pět lidí bylo vážně zraněno. Šestapadesátiletý řidič tehdy ztratil vědomí. Řidič nemohl zdravotní indispozici předvídat, stala se mu poprvé v životě. Za nehodu nebyl nikdo potrestán, policie věc odložila.

Havárie trolejbusu v Otrokovicích
autor: Libor Netopil

Související