Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Festival ZLÍN ŽIJE, koně, motorky nebo folklór

23. červen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Festival ZLÍN ŽIJE

24. – 26. června, Zlín

Čtěte také

Velkolepý třídenní festival k 700. výročí první zmínce o městě Zlín, který nabídne přes 500 účinkujících. Během víkendu můžete navštívit čtyři multižánrové scény, vidět pouliční umění a užít si zážitkový program. Největší scéna vyroste na náměstí Práce, kde program nabídne například i provazochodce, pyroefekty nebo atraktivní vystoupení wall dancerů.
Zlínská filharmonie uvede open air ve světové premiéře dílo zlínského rodáka Tomáše Illeho. Hlavní stage uvítá velké zlínské orchestry, ale také rodáka Felixe Slováčka, Melody makers či kapelu Tata Bojs s vizuálními projekcemi bubeníka a výtvarníka MIlana Caise.
Park Komenského ožije díky padesáti kreativním stanovištím. V areálu hospůdky Pod Lipama se vystřídají především místní bigbeatové formace a zámek i okolní park pak nabídne úchvatný světelný happening a půlnoční cirkus, který zakončí karnevalový průvod. 
Podrobný program festivalu najdete ZDE.  

Svatojánský večer

24. června od 21 hodin, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Svatojánský večer 2022

Festival Vsetínský krpec

24 . - 26. června, Vsetín

Od pátku do neděle proběhne ve Vsetíně Mezinárodním folklorní festival Vsetínský krpec, jenž se koná pravidelně ve dvouletých intervalech. Festival nabídne také program, který je věnovaný vzpomínce na zpěváka Josefa Lažu. Oslav folkloru, lidového umění a tradic se tradičně účastní umělecké soubory z celého světa.

Dostihový den ve Slušovicích

25. června od 13 hodin, Slušovice

III. dostihový den. Na programu je 8 dostihů, z toho 2 přes proutěné překážky, 2 steeplechase a 4 roviny. Program doplní dostih poníků. Pro děti je připraven skákací hrad a možnost jízdy na ponících.

FLAT TRACK - Americká  plochá dráha 

25. června od 15 hodin, Březolupy

Třetí  závod  šestidílného seriálu Mezinárodního Mistrovství České  republiky  – závody  Flat-track.  Tato nová disciplína má americké kořeny a závod je vypsán pro kategorie FT 1, FT classics a Veteran.  Do rozjížďky může najednou nastoupit až dvanáct jezdců ,  kteří  pojedou  dle rozpisu závodu 10 – 15 kol. 
Na své si zde přijdou i příznivci historických motocyklů, které diváci uvidí ve třídě Veterán, kde je velmi oblíbeným motocyklem pro tuto disciplínu „pérák“.

Začátek závodu je stanoven na 15 hodin, tréninky začínají ve 14 hodin.

Festival malých pivovarů

25. června od 16 hodin, Napajedla

Piva z malých pivovarů, skvělá atmosféra, pivní soutěže, zábava pro děti a hlavně hudba – to vše nabízí Festival malých pivovarů v Napajedlích. V průběhu dne můžete hlasovat o nejlepší pivovar festivalu a zúčastnit se soutěže v pití piva. Nebude chybět ani pestrá nabídka z grilu a letní osvěžující koktejly. Děti se zabaví při sportovních soutěžích.

Chovatelský den v Tlumačově

26. června od 10 hodin, Zemský hřebčinec Tlumačov

V odpoledním programu uvidíte netradiční zápřeže, working equitation, ukázky práce Jízdní policie Zlín, skokové a jezdecké ukázky nebo sokolníka. V průběhu celého dne budou otevřené stáje návštěvníkům hřebčince. Pro děti jsou připraveny atrakce, jízda na koni a tvořivé dílničky. V polední přestávce bude koncert dechové hudby Skoroňáci.

Chovatelský den Tlumačov 2022

Pískoles 2022

do podzimu 2022, Pustevny

Pustevny v Beskydech znovu zdobí sochy zvířat z písku. Čtyři sochaři tu vytvořili devět velkých soch ohrožených druhů zvířat. Pro děti je připraveno pískohřiště s hracími prvky nebo naučná stezka.
Výstava bude na Pustevnách přístupná až do podzimu denně do 18 hodin. Vstupné je dobrovolné, výtěžek poputuje na beskydskou přírodu.

Zachraň jídlo!

do 13. listopadu, Kroměříž (Muzeum Kroměřížska)

Čtěte také

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou. Návštěvníci se dozví, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistí také více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti.

Otevřené brány

Otevřené brány jsou společným projektem Zlínského kraje, měst, obcí a farností. Smyslem projektu je zpřístupnění bohatého fondu památek církevní povahy, zejména umělecky a historicky cenných kostelů a jejich mobiliářů ve Zlínském kraji a také poukázat i na další zajímavá místa v okolí.
Seznam míst a dobu, kdy je můžete navštívit, najdete ZDE.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.