Tipy do kuchyně: Zaručeně silný vývar, nadýchaná bramborová kaše i křupavý bramborák
Dnes pro vás mám několik tipů, které využijete při vaření.
Bramborák bude krásně křupat, když do těsta přidáte trochu tvarohu. A mnohem jemnější bude, když do něj nastrouháte kousek jablíčka.
Pokud chcete nadýchanou bramborovou kaši, nemusíte hned přidávat smetanu. Ještě do horké kaše vložte kousek másla a přidejte také ušlehaný bílek z čerstvého vejce.
Dobrý vývar se vám zaručeně podaří, když maso vložíte do studené vody. Maso se nezatáhne a všechna chuť bude ve vývaru.
A když budete smažit domácí koblihy, přilejte do těsta kapku rumu. Nevsáknou tolik tuku a budou vonět.
A na závěr něco pro fajnšmekry. Jste milovníci šampaňského? I pro vás mám radu. Pokud vám lehce zvětrá, vhoďte do láhve jednu rozinku, opět příjemně ožije.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka