Testy na COVID-19 pro samoplátce zavádí od pondělí i nemocnice ve Zlíně

14. srpen 2020 13:51

Vychází tak vstříc hlavně těm, kteří potřebují znát svůj zdravotní stav například kvůli cestě na dovolenou do zahraničí.

Možnost podstoupit PCR test na COVID-19 na vlastní náklady bude probíhat v ambulanci, která se nachází v prostorách 20. pavilonu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Testování bude možné od pondělí 17. srpna, dále pak každý pracovní den. Ambulance bude otevřena od pondělí do čtvrtka v čase od 12.30 do 14.30, v pátek od 7.00 do 10.00.

„Na tento odběr je možné se telefonicky objednat, v přípravě máme i možnost on-line přihlášení prostřednictvím webového odkazu. Ten bude ale zprovozněný až v nejbližších dnech,“ prozradil Zdeněk Dvořák, mluvčí nemocnic Zlínského kraje. Číslo pro objednání je 577 552 478.

Testování vyjde samoplátce na částku 2 000 korun. Výsledek a certifikát budou k dispozici do cca 24 hodin a bude možné si je osobně vyzvednout osobně na Oddělení lékařské mikrobiologie (22. budova areálu nemocnice). „Zaslání informace o negativním výsledku testu bude možné i prostřednictvím SMS,“ doplnil Jozef Macko, náměstek pro léčebnou péči ve zlínské nemocnici.

Průběh testování má přesně stanovený postup. Žadatel ještě před příchodem na odběr vyplní formulář, který lze stáhnout na internetu nebo si ho vyzvednout na některém z pokladních míst. Poté zájemce o testování zaplatí požadovanou částku za odběr v některém z pokladních míst ve zlínské nemocnici a podstoupí PCR test v ambulanci.  Odběr se provádí výtěrem z nosohltanu.

Možnost podstoupit test jako samoplátce lze většinou v soukromých laboratořích. Tuto službu v kraji nabízí i nemocnice v Kroměříži a městská poliklinika v Otrokovicích.

Podrobné informace jsou k dispozici na stránkách Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: Krajská nemocnice Tomáše Bati Zlín
Spustit audio

Související