Sváteční salát
podle paní Mirky
Suroviny:
1 grilované kuře o hmotnosti cca 1 kg
250 g hroznového vína (nejlepší je použít víno bez peciček)
1/2 pórku
Na zálivku:
100 g majonézy
4 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička cukru
mletý pepř
citrónová šťáva
hlávkový salát
plátky citrónu
Postup:
Grilované kuře vykostíme, kdo chce, může ho zbavit kůže. Vykostěné maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. V míse smícháme majonézu s jogurtem, přidáme worcesterovou omáčku, cukr, mletý pepř a citrónovou šťávu a dobře promícháme. Omyjeme a osušíme hroznové víno a pórek. Bobule vína rozkrojíme na polovinu, pórek na tenká kolečka či nudličky. Všechny připravené suroviny, nakrájené kuřecí maso, hroznové víno i pórek přidáme do mísy se zálivkou, dobře, ale opatrně promícháme a necháme vychladit. Podáváme obložený hlávkovým salátem a ozdobený plátky citrónu. Vhodně doplníme opečeným toustem nebo bílým pečivem.
Celková doba přípravy cca 15 minut + doba potřebná k vychlazení
4 – 6 porcí
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.