Sté výročí zlínského fotbalu připomene i nová kniha. Nese název název „Od SK Baťa po současnost“

29. duben 2019 16:50

Na 224 stranách publikace nechybí mimo jiné všemožné povídky, příběhy nebo rozhovory s lidmi, kteří podobu zlínského fotbalu v průběhu let utvářeli. 

Nápad pečlivě zaznamenat historii zlínského fotbalu nosil v hlavě už dlouho. A když před časem viděl film Hrdý na svůj klub o Dukle Praha, měl okamžitě jasno. Dlouholetý funkcionář zlínského klubu Arnošt Hošek dal dohromady tým čtyř lidí a začal pracovat na knize, která bude od úterka v prodeji.

Publikace s názvem Od SK Baťa po současnost podrobně mapuje celou zlínskou fotbalovou historii a to od hrubých raných začátků. Vznikl skutečně poctivý materiál plný autentických fotozáběrů, zajímavostí i zákulisních informací.

Arnošt Hošek

„Má svou encyklopedii jednotlivých let, má encyklopedii hráčů a má encyklopedii trenérů, kteří se tady pohybovali. Takže z toho našeho amatérského pohledu, že jsme to jako amatéři lepili dohromady, si myslím, že to je dost ucelené,“ říká Arnošt Hošek, dlouholetý funkcionář zlínského fotbalového klubu a spoluautor unikátní knihy, která byla vydána ke sto letům zlínského fotbalu.

Na 224 stranách pak nechybí ani všemožné povídky, příběhy nebo rozhovory s lidmi, kteří podobu zlínského fotbalu v průběhu let utvářeli. „Je tam taková povídka o trenéru Juranovi nebo o Rudolfu Kučerovi. Je tam o současné žijící zlínské fotbalové legendě, brankáři Stanislavu Sanetrníkovi, který právě v pondělí 29. dubna se dožívá 90 let, takže taková rarita,“ doplňuje Hošek. Součástí knihy, která půjde poslední dubnový den do prodeje, je také filmový dokument Dej, Ševče gól, který obsahuje celou řadu archivních záběrů. Ten mohou fanoušci poprvé zhlédnout 6. května v Golden Apple Cinema.

autor: Jakub Malovaný
Spustit audio

Související