Srdcem Zubřan, to sedí. Kouč Dušan Poloz chce v házenkářském Zubří vychovat reprezentanty a učit mladé

Extraligoví házenkáři Zubří začali přípravu na sezonu pod vedením nového trenéra.

Zkušeného kouče Dušana Poloze angažovalo vedení klubu kvůli lepšímu propojení dorosteneckých kategorií s A-týmem.

Trenér dlouho působil v Norsku. Na Valašsko přichází s cílem vychovat co nejvíce hráčů pro reprezentaci. A taky chce, aby se házenkáři uplatnili na mezinárodní úrovni v zahraničních ligách.

„Mým cílem je vychovat reprezentanty. I když mě to občas bude stát nějaké vítězství. Bude to těžké, možná to bude na úkor výsledků. Ale chci, aby hráči bouchali na dveře a chtěli do našeho klubu jít,“ vysvětluje Poloz.

Věřili jsme ve zlato, bronz je ale skvělý. Házenkáři ze Zubří jsou se sezonou spokojení

Házenkáři ze Zubří jsou spokojeni s bronzem

Po vydařené základní části extraligy věřili zuberští házenkáři i jejich fanoušci v zisk mistrovského titulu.

Ten chce uplatnit svoje norské zkušenosti. To je třeba propojení výchovy hráčů ve všech věkových kategoriích a usnadnění přechodu mladých hráčů do extraligové klubu.

„Je dobré, aby se systém, kterým hraje klub, učili hráči už v mladších a starším dorostu,“ říká Poloz. Ten třeba v Norsku působil jako trenér hlavního týmu a zároveň jako asistent u dorostenců.

Na práci v Zubří se Poloz těší. „I když podmínky se nedají třeba s Plzní nebo Duklou srovnat. Baví mě to dělat profesionálně v poloprofesionálních podmínkách. Srdcem Zubřan, to sedí. Bez srdce to nejde,“ říká Poloz.

Dušan Poloz začal trenérskou kariéru v roce 1992 v Bystřici pod Hostýnem. Je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu v Oslo. V letech 2005–2008 trénoval juniory norského Follo HK (2008 vyhrál Norský pohár juniorů), v letech 2009–2010 ženy HC Zlín (2009 3. místo WHIL), 2010 juniory Bekkelagat Oslo (vítěz Norského poháru juniorů). V ročníku 2012/13 vyhrál s DHK Baník Most Challenge Cup, WHIL a stal se i Mistrem ČR.

autor: tpe

Související