Sousedka seniorku údajně připravila o majetek za miliony korun, soud jí vyměřil nepravomocný čtyřletý trest

12. duben 2019 13:11

Páteční rozsudek kroměřížského soudu není pravomocný. Odsouzená se na místě odvolala. Žalobkyně se možnosti odvolání vzdala, jelikož ženě byla přiznána náhrada škody.

Kroměřížský soud v pátek poslal na čtyři roky do vězení ženu, která měla svoji pětadevadesátiletou sousedku podvodem připravit o majetek za téměř pět milionů korun. Podle soudce padělala darovací smlouvu, ve které jí seniorka měla věnovat dům za téměř čtyři a půl milionu korun. Navíc seniorce z konta převedla na účty svého syna a synovce více než 550 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, odsouzená se odvolala.

Její náhrada škody byla přiznána v plné výši tak, jak byla námi navrhována. A z tohoto důvodu jsme se vzdali práva na odvolání.
Michala Ošlejšková, státní zástupkyně

"Deset let měla dostat. Ona mě úplně zničila," uvedla k rozsudku poškozená pětadevadesátiletá žena. Sazba byla dva až osm roků. Státní zástupkyně Michala Ošlejšková ale od soudu odcházela spokojená. Odvolávat se nebude. "Její náhrada škody byla přiznána v plné výši tak, jak byla námi navrhována. A z tohoto důvodu jsme se vzdali práva na odvolání," vysvětlila Ošlejšková. 

Nepravomocně odsouzená podnikatelka o opuštěnou seniorku několik měsíců pečovala. Tak se dostala do její blízkosti. U soudu nevypovídala, pouze na závěr řekla, že se cítí nevinná. 

autor: pes
Spustit audio

Související